Despre
NutriWise

Ținem cont de preferințele alimentare, patologii prezente, factori de risc, sarcină/alăptare, activitate fizică (nutriția sportivului), dar și de procesele de creștere și dezvoltare (nutriția copilului, diversificarea la bebeluși). Oferim servicii atât în cabinet, cât și online.

Mă numesc Iulia Margasoiu și sunt specialist în Bioinginerie medicală, Nutriție și Dietetică, specializări obținute în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, Iași. După 9 ani de studiu intens în domeniul medical, pe care i-am parcurs cu entuziasm, a luat naștere conceptul NutriWise.

Cu toate acestea, procesul de învățare nu se oprește aici. Pentru că în medicină și nutriție informațiile sunt actualizate în permanență, educația medicală continuă reprezintă o prioritate pentru mine. De aceea, particip cu orice ocazie la evenimentele științifice din domeniu.

Deși drumul a fost unul lung și anevoios, am avut un scop care mi-a întărit întotdeauna motivația – acela de a oferi pacienților servicii de cea mai bună calitate.

Nutriția nu se adresează doar problemelor de greutate, ci este o componentă esențială a schemei de tratament în aproape orice boală. În cabinetul NutriWise, reușim prin nutriție să prevenim patologii și să le gestionăm cu succes pe cele deja prezente. Ba mai mult, pentru anumite patologii, prin nutriție se poate obține remisia. Rezultatele post-intervenție ale cazurilor clinice din cabinet vorbesc de la sine.

Care este rolul nutriționistului-dietetician?

Ești în căutarea unui nutriționist?
Descoperă pachetele NutriWise și alege ce ți se potrivește:

Te ajutăm să combați problemele de greutate, cum ar fi supraponderea, obezitatea și subnutriția. În acest mod, sunt prevenite și afecțiunile asociate acestora.

După afecțiuni acute, după intervenții chirurgicale și accidente traumatice, îți elaborăm un plan alimentar echilibrat pentru susținerea proceselor de vindecare.

Datorită educației nutriționale, și ceilalți membri ai familiei tale vor mânca echilibrat.

Realizăm educație nutrițională în familie, astfel încât copiii să deprindă un stil de viață echilibrat și să beneficieze de o creștere și o dezvoltare armonioasă.

În cazul sportivilor, oferim educația nutrițională necesară pentru maximizarea performanței sportive.

Te învățăm să mănânci echilibrat pe termen lung, pentru a menține o greutate optimă și a preveni bolile cronice. Dieteticianul nu îți oferă doar un regim alimentar temporar, ci și educație nutrițională. Acest lucru este valabil și pentru persoanele cu greutate normală.

Te ajutăm să ții sub control bolile cronice, să ameliorezi simptomatologia și să crești astfel calitatea vieții. Fiecare patologie are recomandări nutriționale distincte. Intotdeauna se asociază cu medicația recomandată de medic, nutriția corectă sporind efectele terapeutice.

Te putem ajuta să identifici probleme de sănătate. Dacă depistăm rezultate anormale ale analizelor, te vom direcționa către medic. Astfel, printr-o abordare multidisciplinară, rezultatele terapeutice vor fi maximizate.

În cazul femeilor însărcinate și celor care alăptează, dieteticianul se asigură că mama și copilul primesc doze optime de substanțe nutritive printr-o dietă echilibrată.

Ce presupune vizita la dietetician?

Poate teama de necunoscut te împiedică să te programezi la nutriționist. Dacă te gândești să apelezi la un dietetician pentru gestionarea problemelor de sănătate, este bine să știi la ce să te aștepți.

Pasul 1

Evaluarea nutrițională

Aceasta reprezintă discuția propriu-zisă dintre dietetician și pacient.

Dieteticianul va dori să afle informații privind istoricul medical personal și familial, alergiile sau intoleranțele alimentare, medicația, nivelul de activitate fizică și documentele medicale.

În plus, vom discuta și despre motivul pentru care te-ai adresat nutriționistului și despre obiectivele tale.De asemenea, în această etapă, vom discuta despre preferințele și obiceiurile alimentare, astfel încât dieta să conțină mesele tale preferate. Dieteticianul poate dori să afle tot ce ai mâncat cu o zi înainte sau îți poate propune să ții un jurnal alimentar în următoarele zile.

Pasul 2

Evaluarea compoziției corporale și antropometrie

În această etapă se efectuează:

  • cântărirea pacientului
  • măsurarea compoziției corpului: adipozitate, țesut muscular, cantitate de apă
  • măsurarea circumferinței abdominale

Pasul 3

Recomandări și plan nutrițional

Dieteticianul va trage o serie de concluzii cu privire la stilul tău de viață și îți va recomanda schimbările necesare. Dacă este nevoie, poți fi direcționat către un medic specialist. Poate fi necesar, de asemenea, un set de analize medicale.În zilele ce urmează, vei primi meniul personalizat. Acesta se poate elabora pe o perioadă de 2 săptămâni sau mai mult. Mesele vor trebui cântărite și preparate exact așa cum este menționat în planul alimentar. Apoi, va fi necesar să te prezinți regulat la cabinet pentru monitorizări. Vei fi în contact oricând cu noi, pentru a pune întrebări despre ingrediente, înlocuiri sau, pur și simplu, pentru suport emoțional atunci când simți că ești gata să cedezi tentațiilor și să renunți la dietă.

*Dacă nu ai timp să gătești, putem direcționa meniul către firma de catering cu care colaborăm și vei primi acasă mesele gata preparate.
Acum că te-ai familiarizat cu toate aceste lucruri, te așteptăm cu drag la cabinet!