Nutriție

Procedura de remodelare corporală 3 în 1 – ce presupune și ce rol are nutriția

O siluetă ideală este visul oricărei persoane. De ce să nu-ți transformi, însă, visul în obiectiv? Cu strategiile potrivite, poți obține rezultate spectaculoase când vine vorba de slăbit și conturul formelor. 

Stilul de viață echilibrat este primul pas pentru atingerea acestui obiectiv, implicarea unui specialist fiind esențială pentru o slăbire sănătoasă și susținută în timp. Pe lângă optimizarea obiceiurilor, instrumentele non-invazive de remodelare corporală sunt un ajutor rapid și eficient pentru a „retușa” localizat formele. 

Iată ce presupune noua procedură estetică 3 în 1 și de ce este importantă nutriția. 

Importanța stilului de viață sănătos în procesul de slăbire

Adoptarea unor obiceiuri sănătoase legate de stilul de viață reprezintă o etapă crucială pentru a obține rezultate excelente și durabile. Unele proceduri de remodelare corporală nu distrug celulele adipoase, ci doar le golesc de grăsime. Cu alte cuvinte, acestea se pot reumple ușor în contextul unei alimentații dezechilibrate. 

Chiar dacă vorbim despre proceduri care elimină complet celulele adipoase, cum ar fi cavitația sau criolipoliza, acestea nu pot trata obezitatea. În plus, menținerea unui stil de viață sedentar și unei diete hipercalorice va duce la recâștigarea depozitelor de grăsime. 

Pe de altă parte, nu doar componenta estetică este importantă. Fără a îmbunătăți stilul de viață, nu poți obține beneficii importante pentru sănătate. Nutriția echilibrată pe termen lung și activitatea fizică regulată sunt, în primul rând, măsuri esențiale de prevenție a patologiilor. 

Elementele de bază ale stilului de viață, care influențează greutatea corporală, sunt:

 • Nutriția: Aportul de nutrienți și calorii depinde de calitatea și cantitatea alimentelor consumate. Excesul caloric se depune sub formă de țesut adipos;
 • Sportul: Activitatea fizică ne ajută să cheltuim o parte din caloriile consumate. Astfel, aceasta facilitează procesul de slăbire, precum și menținerea rezultatelor;
 • Odihna și stresul: Lipsa odihnei și stresul cronic au un impact puternic asupra sistemului hormonal, inclusiv asupra hormonilor care influențează apetitul. Astfel, somnul de calitate și gestionarea eficientă a stresului sunt măsuri importante pentru controlul ponderal.

Procedurile non-chirurgicale de remodelare corporală – beneficii

Câteva beneficii ale procedurilor de remodelare corporală non-invazive sunt:

 • Prin tehnicile fără bisturiu, te bucuri de confort, fără durere și fără perioade dificile de recuperare;
 • Elimini cu precizie depozitele de grăsime localizate și celulita, care nu pot fi îndepărtate complet prin sport și dietă;
 • Țesuturile înconjurătoare din zona tratată nu sunt afectate;
 • Rezultatele sunt rapide, fiind vizibile după câteva ședințe;
 • Unele proceduri au efecte benefice și asupra fermității pielii, prin stimularea producției de colagen și elastină. Astfel, pot ameliora vergeturile și cicatricile, prevenind inclusiv apariția ridurilor.

Află mai multe despre beneficiile procedurilor estetice non-invazive la NutriWise din articolul „Avantajele procedurilor de remodelare corporală în asociere cu intervenția nutrițională”.

Remodelarea corporală la NutriWise

La NutriWise, beneficiezi de proceduri de remodelare corporală, alături de servicii de nutriție personalizată conform nevoilor individuale. Aparatul de criolipoliză CoaxMed este o tehnologie la standarde medicale, care distruge celulele de grăsime prin înghețare, fără a leza țesuturile din jur.

De asemenea, clinica NutriWise by Iulia Margasoiu dispune de aparatul ultraperformant de remodelare corporală 3 în 1 marca DERMEDICS, care combină trei tipuri de proceduri estetice non-invazive: 

 1. Lifting prin radiofrecvență: Prin tehnologia radiofrecvenței, este stimulată regenerarea colagenului, proces care ameliorează aspectul ridurilor și tonifiază pielea flască. În același timp, dispozitivul topește grăsimea subcutanată, având un efect de conturare a formelor. Liftingul prin radiofrecvență poate fi realizat atât la nivelul corpului, cât și facial;
 2. Drenajul prin vacuum: Este un tip de masaj terapeutic, de drenaj limfatic, care poate reduce celulita cu până la 75%. Oferind momente de relaxare, elimină grăsimea localizată, stimulează circulația și producția de endorfine (hormonii fericirii). În plus, catifelează pielea, reducând aspectul de „coajă de portocală”. Se efectuează la nivelul coapselor, feselor și abdomenlui. 15-20 de ședințe pot avea efecte similare cu cele ale liposucției chirurgicale;
 3. Lipocontur cu lipolaser: Lipoliza cu laser sparge membranele celulelor adipoase, pentru a le elibera de grăsime. Se poate efectua pe întregul corp, dar și la nivelul bărbiei.

Un avantaj pe care NutriWise îl oferă, față de alte clinici de remodelare corporală, este intervenția personalizată asupra stilului de viață. Sub coordonarea nutriționistului-dietetician autorizat, cu studii în domeniul medical, te asiguri că slăbești sănătos, fără înfometare și fără a te supune unor riscuri. Planul alimentar este personalizat în funcție de preferințe, particularități fiziologice, patologii prezente și factori de risc.

Tu știi ce presupune vizita la dietetician și care este rolul acestui specialist? Citește în continuare mai multe despre NutriWise by Iulia Margasoiu

Contraindicațiile procedurii de remodelare corporală 3 în 1

Precum orice altă procedură, remodelarea corporală 3 în 1 nu este recomandată tuturor. Aceasta este contraindicată:

 • Femeilor însărcinate și celor care alăptează;
 • Persoanelor care suferă de boli acute, cum ar fi infecții, stări febrile;
 • Pacienților cu boli cronice, cum ar fi cancer, flebită, diabet zaharat, boli autoimune, afecțiuni tiroidiene, aritmii cardiace, epilepsie, osteoporoză, hipertensiune arterială;
 • Persoanelor care prezintă afecțiuni cutanate și hipersensibilitate la nivelul pielii; 
 • Persoanelor aflate în perioada post-tratament cu raze X;
 • Persoanelor cu implanturi metalice, cum ar fi aparat dentar, pacemaker (în cazul liftingului cu radiofrecvență);
 • Persoanelor diagnosticate cu alergii la compușii din gelurile utilizate în cadrul tratamentelor.

Începe chiar de astăzi să lucrezi pentru atingerea obiectivelor, sub coordonarea unui specialist autorizat! Te așteptăm la consultație pentru a afla dacă procedurile de remodelare corporală sunt potrivite pentru tine și pentru a beneficia de recomandări nutriționale personalizate.